Satsa på MIG!
Startsidan     Skrivande     Fotografering     Dator & IT     Kontakt     Mitt CV     CV-bilaga 
Fotograferingen får nog betraktas som mitt huvudintresse. I alla fall är det, näst ornitologin, det jag hållit på längst med. Den kan dessutom lätt kombineras med mina andra kunskapsområden och kameran följer nästan alltid med mig. Jag har ännu inte tagit steget över till digital fotografering, men det kommer nog längre fram.

linje
Min första utrustning

Min första riktiga kamera (Instamaticmodeller och liknande exkluderade) var en rysk spegelreflex­kamera av typ Zenith E. Den var inget underverk precis, men jag lyckades ta några riktigt bra bilder med den. Objektivet jag använde då var ett 400 mm Tokina som jag senare sålde till en god vän. Jag uppgraderade (för att använda ett modernt uttryck) till en Pentax Spotmatic F och till den ett 400 mm Novoflex. Detta var på 70-talet. Kameran är sedan länge skrotad men objektivet har jag kvar. Det var en god vän som fick mig intresserad att börja fotografera. Ett intresse som i högsta grad fortfar­ande lever.

I början fotograferade jag enbart med diafilm och motiven var mest fåglar och natur. Det blev senare även fartyg för att, efter en period då jag knappt fotograferade alls, bli allt mer blommor och insekter. Jag började även intressera mig för att dokumentera min stad – Helsingborg. Då hade jag övergått från diafilm till färgkort och även investerat i en scanner.


linje
Mina foton på nätet

Efter att jag börjat med färgkort och blivit intresserad av att visa upp mina alster på Internet (se Skrivande) föddes tanken på en egen fotosite. Scannern jag inköpte gjorde detta möjligt och namnet, Brunkman Photography tog inte lång stund att komma på.

Från början bestod "fotositen" enbart av några få gallerier på min lucmart-site. Det dröjde dock inte länge förrän detta ej förslog. Jag skaffade mig en ny site för enbart mina foton. Du kan läsa mer om hur detta gick till på sidan Om på www.bruphoto.com

Ifjor (2003) tog jag så steget fullt ut och skaffade mig en egen domän. Det var något jag länge önskat mig, men som dittills hade stupat på att jag inte lyckats få ihop tillräckligt mycket pengar. Nu var det faktiskt inte alls så dyrt som jag trott.


linje
Brunkman Photography

Efter att Brunkman Photography sett dagens ljus som egen domän har en stor mängd av mina foton kommit att bli tillgängliga för alla som vill se dem. Jag skapade ett stort antal sidor med gallerier på lite olika teman. Eftersom jag de senaste åren fotograferat mycket (för mycket!) blommor kom dessa inte oväntat att dominera.

Min tanke med siten var från början att visa upp mina foton och på samma gång lära mig mer om både fotografering och hemsidestillverkning. Denna inriktning har inte ändrats, men jag ska inte sticka under stol med att jag givetvis hoppas att kunna tjäna pengar på mitt fotgraferande. Kanske kan Du göra en insats här?


Startsidan     Skrivande     Fotografering     Dator & IT     Kontakt     Mitt CV     CV-bilaga 
Copyright © Lars G Brunkman - All rights reserved