Satsa på MIG!
Startsidan     Skrivande     Fotografering     Dator & IT     Kontakt     Mitt CV     CV-bilaga 
Här kan Du läsa mer om mitt skrivande, hur det började och vad jag skriver. Skulle Du vilja läsa ännu mer av mig kan jag rekommendera ett besök på lucmart Detta är min första site och den innehåller en hel del prov på mitt skrivande. Där finns även en minnesskrift över min katt Nicco som dog på hösten 1997.

linje
Hur det började

Jag har alltid tyckt mycket om att skriva, men hur det hela började minns jag faktiskt inte. Dock vet jag att jag i unga år (jag var väl 15 - 16 år) skrev en starkt Biggles-inspirerad bok. Då tyckte jag den blev bra, men jag lämnade den aldrig till utgivning. Jag gjorde senare även ett försök att skriva en deckare, men det stod snart klart att det inte var min genre.

Under årens lopp har jag skrivit ett otal små berättelser, men det var egentligen först när datorn gjorde sitt intåg i mitt hem som mitt skrivande tog fart på allvar. Innan dess hade jag rynkat på näsan åt författare som använde sig av ordbehandlare. Jag visste inte riktigt vad det var för slags tingest, men jag tyckte det var att betrakta som fusk att använda en sådan. Det tycker jag inte längre. Jag använder själv en numera.


linje
Steget ut på nätet

Efter att jag lärt mig använda en dator blev skrivandet både lättare och roligare. Resultatet såg ju dessutom mycket bättre ut! Att lägga ut mina alster till allmänt beskådande på nätet hade jag dock inga tankar på. Det var först när jag gick på folkhögskola (1998) som jag kom att ta det steget. Att det blev så berodde till största delen på en man jag träffade där. Ja, och mitt eget ego, naturligtvis :)

Mannen gick i samma klass som jag och det var mycket, kanske helt, glädjen att skriva som förde oss samman. Ja, även intresset för datorer. Vi blev goda och nära vänner (det är vi fortfarande) och utbytte många åsikter om datorer, skrivande och lärare. Så många ord om hemsidor dryftades dock inte, men en dag fick jag veta att han hade lagt upp ett större antal sådana på Internet. De innehöll berättelser om honom och rönte stort intresse bland klasskamraterna. Så stort att jag mycket gärna ville ha en del av kakan. Någon månad senare hade jag själv en site full med berättelser jag själv skrivit. Medan jag arbetade med den såg jag ofta för min inre syn hur klasskamraterna ivrigt läste mina alster och uttryckte sin stora beundran. Riktigt så blev det inte, men det var kul ändå.

Siten ifråga bar länge och väl det blygsamma (läs skrytsamma) namnet Skrivarsidan. Senare ändrade jag namnet till Skriften. Så heter den än idag. Dock finns där numera en hel del annat och Skriften är bara en del av siten »lucmart

linje
Vad jag har skrivit

Mitt skrivande har ändrat sig en hel del genom åren. Inte minst efter introduktionen på nätet. Från att mest ha varit små berättelser för mig själv blev det allt mer skrifter som alla som så önskade kunde läsa. Förhoppningsvis även med behållning. Dessbättre försåg tiden på folkhögskolan mig med mycket stoff till kåserier och berättelser. Det blev en hel del satir och även lite åt det samhällskritiska hållet.
 » Kåseri
 » Fundering

Dikter är något jag länge skrivit. Det är svårt och tar lång tid varför det inte blivit mer än ett tiotal dikter så här långt. Jag föredrar att skriva på vers (fråga mig inte varför) och det är nästan alltid någon händelse som sätter igång diktandet. Då brukar det oftast bli något också. Att bara sätta sig ner med papper och penna (eller tangentbordet) och försöka skriva en dikt fungerar inte för mig.
 » Dikt 1
 » Dikt 2

För ett par år sedan försökte jag mig på att skriva en roman. Drygt trehundra sidor lång blev den. Jag tyckte inte den var bland det bästa jag skrivit, men skickade ändå in den till några förlag. Någon utgivning blev det inte men från ett av förlagen fick jag i alla fall fin feedback som jag kunde ta till mig. Jag har alltid drömt om att bli författare och den drömmen lever än.

linje
Olika sorters skrivande

Jag har alltid haft lätt för att skriva, och även haft lättare att uttrycka mig i skrift än verbalt. Detta har lett till att jag ofta blivit tillfrågad när någon i familjen behövt få något skrivet, t ex brev och skrivelser till myndigheter. Det har givit mig en hel del träning i att använda kanslispråket. Inte för att jag har mycket till övers för detta språk, men det har visat sig vara bra att kunna behärska det något sånär.

I samband med mitt fotograferande har jag fått använda skrivandet på några andra sätt. Jag har skrivit berättelser om en del foton, men även berättelser om platser jag fotograferat. Det roligaste, hittills, var när jag gjorde en liten nättidning med foton och text. Artiklar, kort sagt. Jag kallar tidningen Natur & Foto magasinet. Den ligger numera i malpåse, men kommer att tas upp igen längre fram. Exakt när det kommer att ske är ännu för tidigt att säga.


Startsidan     Skrivande     Fotografering     Dator & IT     Kontakt     Mitt CV     CV-bilaga 
Copyright © Lars G Brunkman - All rights reserved